STARTUPGOV

Default content

Smalsuolis.lt

Aplikacijos tikslas – patogiu vartotojams formatu viešinti valstybėje (institucijoje) vykstančius įvykius.

Paslaugos

Įvykių viešinimas

smalsuolis.lt

Technologijos

React, PostgreSQL

Problema

Mūsų aplinkoje vyksta nemažai įvykių, apie kuriuos mūsų piliečiai nežino arba sužino tik po fakto.

Statybos leidimai, žemės paskirties keitimas, miškų kirtimo leidimai, įžuvinimas, poveikio aplinkai vertinimas, teritorijų planavimas ir kiti įdomūs įvykiai.

Norint apie tai sužinoti, piliečiai turėjo tiksliai žinoti kur to ieškoti ir tą daryti nuolatos. Sekti nuolatos tokius įvykius būtų kainavę labai daug laiko.

Sprendimas

Įvertinę turimus duomenis, nusprendėme juos atverti Infostatyboje ir Miškų kirtimų leidimų sistemoje.

Viduje išsigryninome pirminį produkto prototipą ir susidėliojome preliminarų funkcionalumo sąrašą. UX dizaineris paruošė prototipo vaizdą. Tuo pačiu pradėjome darbą su Infostatybos ir Leidimų kirsti mišką (LKMP) komandomis dėl reikalingų duomenų paruošimo. Į darbą įsitraukė VDA, kuri padėjo atverti reikalingus duomenis. Užsakėme programavimo darbus ir sukūrėme pirminę aplikacijos versiją. Šiuo metu aplikacija intensyviai naudojama, joje mūsų piliečiai gali pasižymėti norimą teritoriją ir matyti joje vykdomas veiklas: statybos leidimų išdavimą, statybos planavimo pakeitimus, miškų kirtimų leidimus, įžuvinimą.

Rezultatas

Greitai ir nebrangiai paleista sistema, kuri už kelių mėnesių nuo idėjos atsiradimo jau veikė. Dabar per ją visos institucijos nemokamai gali viešinti savo įvykius.

Sistemos vartotojų skaičius nuolat auga, piliečiai aktyviai žymisi jas dominančias teritorijas (dažniausiai apie savo gyvenamą vietą ar sodybas) ir kai tik kažkas pasikeičia, į savo el. paštą gauna pranešimą. Stebime grįžtamąjį ryšį ir pagal vartotojų ir inspektorių poreikius, projekto vadovas aplikaciją tobulina toliau.

Kodas rašytas ant ReactJS, visas kodas guli GitHube ir yra pilnai atvertas bei pasiekiamas viešai

Norite viešinti ir savo institucijos duomenis? Parašykite [email protected]